Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turkiska investeraren Acun Ilicali nära Ljudski vrt
#1
För några veckor sedan skrev vi att den turkiske affärsmannen Acun Ilicali letade efter en klubb i Slovenien, Fotballdrakt Norge Barn där han skulle ha en ägarandel. Investeraren kopplades till olika klubbar efter publiceringen av ett foto taget i Ljubljana med Europeiska fotbollsförbundets president Aleksander Čeferin. Först med Olimpija, sedan med Mura, och han var också enligt uppgift intresserad av att gå med i Maribor. På tisdagen rapporterade Nogomania-portalen att "miljoner av Acuna Ilicalia kommer att landa i Ljudski vrt".
Under andra halvan av förra året bekräftade Mladinska 29 för första gången offentligt att man var redo att samarbeta med investerare. "Vi har aldrig sagt offentligt att vi överväger en affärspartner för att investera ytterligare kapital. Det här är första gången. Vi genererar en del av vårt eget kapital, det ger stabilitet, och ytterligare kapital skulle vara ett mervärde. Jag hoppas att samtalen blir framgångsrika, vi pratar med olika personer. Varför investera i Maribor? Vi är en boutique-klubb, vi har en stad bakom oss, det kan vara lättare att placera spelare genom den slovenska ligan och komma in i Champions League. Det är vad vi erbjuder potentiella investerare", sade Violistas affärsdirektör till Večer i september.
När ryktena om att investerare skulle komma till klubben var utbredda i slutet av december frågade vi Ban igen hur nära klubben är investerare. "Vi arbetar hårt för att hitta en seriös, ansvarsfull, transparent och stabil affärspartner, en medinvesterare, som kan hjälpa oss att ta klubben till en ännu högre nivå i framtiden. Mycket arbete görs på det här området, aktiviteterna går i flera riktningar och vi är glada att se att vårt varumärke har genererat ett visst intresse, men inget konkret har hänt ännu", sa Ban före nyår. Då påpekade också Violets kommersiella direktör att "det inte handlar om en privatisering, utan om att hitta en strategisk partner". I händelse av en affär skulle det inte vara ett slutgiltigt beslut, eftersom klubbens generalförsamling har sista ordet och klubbens "arbetsgrupp" endast väljer en medinvesterare.
Återigen bad vi Bojan Ban om en kommentar och ett förtydligande. I ett kort telefonsamtal bekräftade han att samtal med turkiska investerare, Fotballdrakt Arsenal 23/24 som är från fotbollsvärlden och känner till den, verkligen pågår, men att affären ännu inte har slutförts. Ban hänvisade oss till NK Maribors PR-avdelning för ytterligare klargöranden. "Vi befinner oss i en fas av samtal och informationsinhämtning med potentiella investerare. Så länge det bara rör sig om icke-bindande samtal kan vi inte kommentera medieuppgifter eller rykten om enskilda kandidater", var klubbens officiella svar på vår förfrågan.
Acun Ilicali är också ägare till den engelska klubben Hull City och vill investera i den slovenska klubben eftersom han tror att han genom den slovenska fotbollen kan få en chans att spela i europeiska tävlingar. Enligt många rapporter är närmandet mellan turken och Maribor så långt framskridet att det bara är en tidsfråga innan affären är officiellt avslutad.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)