Forums

Full Version: Bo Messi prišel na svetovno prvenstvo 2026?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Lionel Messi je nastopil na svoji zadnji tekmi za Argentino, Lionel Messi dresi kjer je dosegel dva gola v zmagi nad Venezuelo s 3:0. Bi pa lahko bila to ena od zadnjih tekem, ki jih bo dejansko odigral za Argentino? Messi, ki je že star 38 let, je pokazal, da ima veliko za dati tako Argentini kot Inter Miamiju, a poškodbe so se z leti kopičile. Prav te poškodbe bi lahko Messija prisilile, da obesi kopačke na klin, morda še pred svetovnim prvenstvom leta 2026.
Po tekmi je Messi spregovoril o svojem počutju, kar je sprožilo nekaj dvomov o tem, ali se bo uvrstil na svetovno prvenstvo.
"Zaradi moje starosti je najbolj logično, da mi ne bo uspelo. Ampak skoraj smo tam, zato sem navdušen in motiviran, da igram. Kot vedno pravim, grem iz dneva v dan, iz tekme v tekmo, po tem, kako se počutim. Iz dneva v dan se poskušam počutiti dobro in predvsem biti iskren do sebe," je dejal Messi.
»Ko se počutim dobro, uživam. Ko pa se ne, iskreno povedano, se ne zabavam dobro, zato raje ne bom tam, če se ne počutim dobro. Torej, bomo videli. Glede svetovnega prvenstva se še nisem odločil. Tekmo za tekmo bom končal sezono [MLS], nato bom imel predsezono in ostalo bo še šest mesecev. Torej, bomo videli, kako se bom počutil. Upajmo, da bom imel dobro predsezono leta 2026 in dobro končal to sezono MLS, nato pa se bom odločil.«
Cilj je igrati, toda kot je Messi jasno povedal, poškodbe terjajo svoj davek, Nogometni dresi Barcelona kar lahko oteži delo. Messi je julija zaradi mišičnih težav že izpustil štiri tekme za Inter Miami, te pa se s staranjem kopičijo vse pogosteje. Ker imajo Heronsi še 10 tekem samo v rednem delu sezone, bo to le še povečalo obremenitev Messijevega telesa, zato predlaga, da mora videti, kje so stvari pred svetovnim prvenstvom. Čeprav bi bilo svetovno prvenstvo brez Messija precej nenavadno, je to v tej fazi možno. Messi bi lahko skupaj s Cristianom Ronaldom postal prvi igralec, ki je igral na šestih različnih svetovnih prvenstvih, če bo leta 2026 zaigral za Argentino.