Forums

Full Version: Nations League: Schweiziska landslaget förlorar mot Spanien trots majoriteten
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ingenting väsentligt kom ut av Schweiz första drag tillsammans som en del av Nations League. Tre dagar efter nederlaget i Danmark gjorde man mycket mot Spanien efter ett tidigt 0-2-underläge för att åtminstone få oavgjort. I sin bästa fas gjorde Zeki Amdouni nästa mål i den 41:a minuten. Vid det här laget hade Schweiz spelat i majoritet under lång tid. Spaniens försvarare Robin Le Normand var den sista mannen som fick se det röda kortet efter en foul mot Breel Embolo (21:a).
Schweizarnas mod, Billiga Fotbollströjor inklusive förbundstränaren Murat Yakins, som stärkte offensiven den sista halvtimmen, belönades inte. Med två enkla anfall gjorde Fabian Ruiz (77:a), som redan hade gjort 2-0, och Ferran Torres (80:e) klart mot det utsatta schweiziska försvaret.
Schweiz hade redan inte försvarat tillräckligt konsekvent i den inledande kvarten. Lamine Yamal var avgörande två gånger. 17-åringen slog till en början Remo Freuler i den 4:e minuten och hittade huvudet på Joselu, ersättaren till den skadade Alvaro Morata, med sitt kryss. Den tidigare Real Madrid-anfallaren vann i nickduellen mot Gregory Wüthrich. Yamals andra avgörande aktion gjorde 2-0 bara tio minuter senare. Efter att Michel Aebischer tappat bollen inledde han kontringen, som Fabian Ruiz fullbordade.
Efter det utvecklades spelet helt annorlunda än väntat. Det fanns knappt några spår av spanjorerna på offensiven förrän de två målen i den sista kvarten. Schweiz var överlägset mot Europamästarna som snart bara hade tio spelare. I ösregn och på fult gräs hade hon mycket bollinnehav, men knappt några målchanser efter paus. För många dåliga passningar blandas in i attackerna.
Schweiz decimerades personalmässigt och det märktes i de sämre faserna. Förutom frånvaron av de avstängda Granit Xhaka och Nico Elvedi fick Murat Yakin även göra om på högerkanten efter att Silvan Widmer skadats under uppvärmningen. Becir Omeragic kom in i hans ställe och gjorde nästan den perfekta debuten. Hans mål i den 7:e minuten, strax efter 0-1-ledningen, blev underkänd på grund av en tidigare handboll av Remo Freuler.
Schweizarnas spelambitioner var stora trots bristen på fast personal. Som förbundstränaren meddelat försökte SFV-uttagningen på utsålda Genèvestadion ha bollen så ofta som möjligt mot Europamästarna. Detta fungerade riktigt bra med majoriteten i första halvlek. Efter utvisningen mot Le Normand höll Embolo och Co spanjorerna upptagna i defensiven.
Ruben Vargas dribblade sig gång på gång fri mot Yamal och Dani Carvajal och skickade boll efter boll farligt in i straffområdet. Det var också han som sparkade hörnan i den 41:a minuten som hjälpte Amdouni att göra sitt 8:e mål i sin 21:a landskamp. Den nye anfallaren från Benfica Lissabon, fotbollströjor med eget namn som inte kunde spela en stor roll i EM, visade sina målskyttaregenskaper. Embolo var också övertygande tills han, tillsammans med resten av laget, fick slut på idéer och förmodligen lite energi från den 50:e minuten och framåt.
Genève. - 26 265 åskådare (slutsålt). - SR Peljto (BIM).
Mål: 4. Joselu 0:1. 13. Fabian Ruiz 0:2. 41. Amdouni 1:2. 77. Fabian Ruiz 1:3. 80. Torres 1:4.
Schweiz: Kobel; Wüthrich, Akanji, Rodriguez (62:a Rieder); Omeragic, Freuler, Zakaria (62:a Sierro), Aebischer (76:a Monteiro); Amdouni, Embolo (76:e Duah), Vargas (85:e Steffen).
Spanien: Raya; Carvajal, Le Normand, Laporte, Grimaldo; Rodri (58. Zubimendi), Fabian Ruiz (81. Garcia); Yamal (46. Torres), Pedri (28. Vivian), Williams (59. Pino); Joselu.
Noteringar: Schweiz utan Xhaka, Elvedi (båda avstängda) och Widmer (skadade). Spanien utan Morata och Oyarzabal (båda skadade). 7:e målet från Omeragic underkänd på grund av en tidigare handboll. 21. Rött kort mot Le Normand (nödbroms). 25. Amdouni träffar ribban. 48. Amdounis mål avvisades eftersom bollen var ute efter en hörna.
Varningar: 18. Vargas, 52. Freuler, 53. Wüthrich, 69. Torres, 69. Carvajal. (abu/sda)